ART-IN-RETURN x KUYICHI

ART IN RETURN en Kuyichi stropen de mouwen op en brengen samen deze denim overall op de markt. Zij hanteren hierbij de prachtige formule ‘ART WEAR in Return’: in ruil voor elk verkocht pak gaat 50 euro naar de  hulporganisatie van Mila Popapova in Kiev. Geen gironummer of administratieve omweg maar directe hulp ter plekke. De overalls zijn gemaakt van gerecyclede jeans, in een Limited Edition .

Let’s help, your support will suit you!

BEHIND THE STORY

What to wear when you create?’
Annemieke:”Die vraag popte op bij kunstenares Annemieke van Beek toen de eigenaar van Kiyuchi voor een kunstwerk langskwam in haar ART IN RETURN-atelier. Werk van ART IN RETURN is niet te koop, je kunt het verkrijgen door te ruilen. Tegen iets dat inspireert of dat het project in stand houdt. Of tegen iets dat gewoon leuk is!

I create to live with a full heart and not a full pocket!’
Annemieke: ‘Kuyichi bood me, in ruil voor een werk, de kans om mijn eigen ART IN RETURN denim overall te ontwerpen en mijn mode-ervaring weer eens te gebruiken. Dit keer met als uitgangspunt zo duurzaam mogelijk te produceren door gebruik te maken van Kuyichi’s gerecyclede denim. We besloten een Limited Edition te laten produceren en deze te koppelen aan een mooi doel.’

THE OVERALL GOAL: LET’S HELP THE PEOPLE IN KIEV

‘Toen bereikte ons het bericht dat Katro, de zus van een vriend, vanuit Kiev naar Nederland was gevlucht om te ontkomen aan de verschrikkingen van de oorlog. Om haar te helpen, heb ik haar gevraagd model te staan voor het overall-project.
Tijdens de foto shoot, een week na Katro’s aankomst, attendeerde zij ons op de hulporganisatie van haar vriendin in Kiev. Deze helpt mensen te vluchten naar de grens. Daarnaast brengt zij oudere mensen voedselpakketten. In de vorm van ART WEAR IN RETURN helpen wij nu mee: per verkochte overall doneren wij 50 euro aan Mila Potapova.

Mila Potapova heeft haar verhaal van de oorlog vastgelegd in een video.

SPECIAL THANKS

De medewerking van Katro, fotograaf Monique Koelman en make up artist Bart Brom hebben wij kunnen vergoeden dankzij de kunst van ART IN RETURN. The Collection, waar ik mijn atelier heb, faciliteerde de locatie.
Dank aan de kunstminnende mensen die dit mogelijk hebben gemaakt!

Annemieke van Beek/ART IN RETURN

Online verkoop overalls: denim overall is hier te bestellen
Prijs per stuk: € 220,- (hiervan gaat € 50,00 naar Mila Popapova in Kiev)
Ontwerp overall: Annemieke van Beek, www.artinreturn.com
Productie overall: Kuyichi, www.kuyichi.com